Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Upprop för rimliga politikerpensioner

Vi som har skrivit under det här uppropet kräver rimliga politikerpensioner. Vi vill att Riksdagsstyrelsen föreslår att de nya reglerna för politikerpension ska gälla alla riksdagsledamöter – även de som sitter idag.

Riksdagens egen utredning, den så kallade Villkorskommittén, visar att nuvarande villkor är orimliga, eftersom de gör det möjligt för före detta riksdagsledamöter att leva år ut och år in på skattebetalarnas bekostnad.

Eftersom de nya reglerna anses bättre än de gamla borde de gälla alla riksdagsledamöter. Men utredningen tycker inte att reglerna ska gälla de ledamöter som sitter idag.

Varje riksdagsledamot väljs om på nytt vart fjärde år. Det är nu som ledamöterna bestämmer sig om de vill kandidera till omval. Som själva Villkorskommittén konstaterar: "Ett förtroendeuppdrag får man inte för gott. Det har man till låns. En riksdagsledamot är vald av folket i allmänna val för en bestämd valperiod. Därefter ska den förda politiken utvärderas och underställas väljarna på nytt. Då kommer förtroendet att antingen förnyas eller upphöra."

Tunga remissinstanser som Riksrevisionen anser också att de nya och förbättrade reglerna ska gälla alla.

Om riksdagsledamöterna inte tänkt missbruka de gamla reglerna kan de väl lika gärna omfattas av de nya reglerna?

Skriv under uppropet här!

Namninsamlingen kommer att skickas till riksdagens talman som ordförande i Riksdagsstyrelsen. Den funderar just nu över vilket förslag som ska lägga fram. Tillsammans kan vi påverka!

Initiativtagare: Martin Borgs, Slöseriombudsman, Skattebetalarnas förening

Skriv under på namninsamling.se: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7587

Källor: Villkorskommitténs utredningRiksrevisionens remissvarArbetsförmedlingens remissvar, artiklar i Riksdag och Departementremissvar från riksdagsledamöterna Hanif Bali och Carl-Oskar Bohlin

Läs mitt Öppna brev till riksdagsledamöterna