Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Foto: Berit Zöllner

Foto: Berit Zöllner

Jag är dokumentärfilmare, och driver produktionsbolaget 922 Stories AB

Just nu arbetar jag med en granskning av slöseri med skattepengar. Jag driver ett Slöserimuseum hemma i Garpenberg, har skrivit en bok med 365 sätt att slösa med dina skattepengar och producerat en dokumentär med titeln "Någon annan betalar" som hade premiär i augusti 2014.

Jag arbetar också som Slöseriombudsman på uppdrag av Skattebetalarnas förening. Mitt arbete följs av över 45.000 människor på Facebook.

Min första internationella produktion var "Överdos - en film om nästa finanskris". Filmen spelades in i USA, Tyskland och Sverige och hade premiär på filmfestivalen "Politics on Film" i Washington DC i maj 2010. Den har visats på TV4 Fakta i Sverige, Norge och Danmark samt på ABC i Australien och över 50 andra länder. "Överdos" har vunnit "Best Feature Documentary" vid San Francisco Frozen Film Festival och nominerades till bästa nordiska dokumentär 2010 vid filmfestivalen Nordisk Panorama i Bergen.

Tidigare har jag bland annat gjort filmen “1200 miljarder”, som visades på TV3 och TV8 inför valet 2006. Bland andra dokumentärer finns "Utbildningsfabriken" som är en granskning av slöseriet med resurser på universitet och högskolor. Den visades på TV4 Fakta i oktober 2011. Tidigare samma år granskade jag gymnasieskolan i dokumentären "Fy fan vad vi är bra" som sändes på samma kanal. 

Jag är ledamot av Statens Kulturråd och bor i Garpenberg i fagra södra Dalarna tillsammans med min fru och våra tre döttrar.

Bilder i högupplöst format finns här, här och här.

Filmaffischen till Någon annan betalar finns i högupplöst format här.