Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Varför blir det alltid dyrare?

I höstas gick Falkenbergs FF upp i Allsvenskan för första gången. Därför räckte inte den arenasatsning som kommunen redan klubbat, eftersom den "bara" gjordes för att möta kraven på ett lag i andradivisionen.

Nu rapporterar Hallands Nyheter att renoveringen av Falkenbergs IP dessutom blir dyrare än beräknat. Totalkostnaden beräknas nu till 4,1 miljoner kronor - det vill säga 1,7 miljoner kronor högre än sagt.

Göteborgs-Posten gjorde en sammanställning för några år sedan som visade att Fotbollsförbundets krav på förbättrade arenor runt om i landet kommer att kosta 1,5 miljarder kronor. 

Det är för övrigt inte första gången en arena i Falkenberg blir dyrare än beräknat. 

Inomhusarenan Falkhallen skulle ha stått klar 2006 och ha kostat 50 miljoner kronor. När den invigdes 2010 var sluträkningen runt 165 miljoner kronor. Då fick man ändå ingen bastu för pengarna, vilket ställt till det för brottarna. Istället får de svettas bort sina överflödiga hekton i Grand Hotels bastu.