Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Betalade du miljardvärvningen av Bale?

Den spanska storklubben Real Madrid slog alla tiders rekord när de värvade fotbollspelaren Gareth Bale för omkring en miljard kronor.  Men vem betalade? 

Real Madrid har skulder på fem miljarder kronor.  De finns till stor del hos den krisdrabbade banken Caja Madrid som numera är en del av den förstatligade Bankia. Bankia har i sin tur kallats "banken som knäckte Spanien" efter sina vidlyftiga husafäffer, och räddades av att EU pumpade in 160 miljarder kronor.

Nu kräver den belgiske europaparlamentarikern Derk Jan Eppink att EU-kommissionen utreder på vilket sätt EU-pengar använts för att finansiera miljardköpet av Bale. EU granskar redan om Real Madrid och andra klubbar skulle vara ekonomiskt dopade.

Vi svenskar betalar högst avgift per invånare till EU, och får tillbaka långt mindre än vi betalar in.  Tänk på det när du ser Gareth Bale spela i Champions League.