Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Opinionen växer mot politikerpensionerna

Opinionen växer mot att de nuvarande riksdagsledamöterna ska få behålla sina gyllene pensionsvillkor - trots att deras egen utredning kommit fram till att de är orimliga.

"Vi vill ha medborgarpolitiker, inte en styrande kast. Villkorskommittén föreslår en acceptabel kompromiss, men Riksrevisionen har rätt i att den bör gälla för alla" skriver PJ Anders Linder i Svenska Dagbladet.

"Argumentet är att de som nu sitter gått in i uppdraget med de förutsättningar som gäller nu. Det är en orimlig inställning. När riksdagen öppnar 2014 är alla ledamöter nya i den meningen att ingen sitter där utan att ha fått sin plats prövad. Några gräddfiler där man kommer in tack vare gamla meriter finns inte, vi röstar om alla platser i riksdagen varje gång det är val" konstaterar Mikael Hermansson i Borås Tidning.