Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Sveriges Television uppmärksammar Slöserimuseet

Sveriges Television var på besök på Slöserimuseet, och gjorde ett litet reportage. Kul! Se klippet genom att klicka här eller på bilden nedan.

 Martin Borgs från Garpenberg har utsetts till Slöseriombudsman av Skattebetalarnas förening.

-Min uppgift är att uppmärksamma och granska slöseri med skattemedel och det kan man ju göra på många sätt. Ett sätt som jag tycker är viktigt är humor.

Martin Borgs bor och jobbar i Garpenberg. Han gör dokumentärfilmer med fokus på hur våra skattepengar används och på övervåningen i sitt hus har han även ett litet muséum.

-Här har jag samlat olika exempel på vad man kan tycka är olika exempel på slöseri med skattepengar. Det är alltifrån en debattartikel som aldrig blev publicerad trots att den kostade 100.000 kronor - till, tyvärr, en Leksandströja. Den har jag själv haft på mig på ståplats en gång i tiden, men nu tycker jag att den hör hemma här på muséet.

På sin Facebooksida har Martin Borgs 23.000 följare och han har fått ihop mer än 200.000 kronor i en insamling till sin verksamhet. Han gör även filmer som läggs ut på Youtube, där han exempelvis uppmärksammar Gävle som eldar upp världens största halmbock varje år, Härnösand som har satsat på världens största flöte och så Falun som ska satsa stora pengar på hoppbackarna.

-Oavsett om man tycker att skatterna ska vara höga eller låga så är det väldigt viktigt att de går till rätt saker.