Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Har Modo Hockey förskingrat fyra miljoner?

I februari lånade krisdrabbade Örnsköldsvikskommun ut fyra miljoner till Modo Hockey för att de skulle kunna bygga ett hockeymuseum. Idag meddelar klubben att hockeymuseet lagts på is.

Så vart tog de öronmärkta pengarna från kommunen till hockeymuseet vägen? Gick miljonerna  till att täcka de svarta hålen i Modos ekonomi?

Örnsköldsviks Allehandas Anders Rönmark kräver nu att hockeyklubben antingen redovisar krona för krona vad de fyra miljonerna använts till och presenterar en realistiskt tidsplan för bygget av museet, eller betalar tillbaka de fyra miljonerna. Helst innan lunch idag.

Rönmark fortsätter:

"Klarar man inte av det visar man att man använt pengarna till något helt annat än vad de var avsedda för. Och i så fall har man lurat brallorna av skattebetalarna i Örnsköldsvik, visat ett djupt förakt för de demokratiska processerna i kommunen och agerat ohederligt. Det får man faktiskt inte göra, oavsett hur många SM-guld man vunnit eller NHL-spelare man fostrat. "

Frågan är om Örnsköldsviks lokalpolitiker också vågar tala klarspråk, eller om de sitter i knät på det populära hockeylaget. 

Hockeymuseet hamnar i alla fall på Slöserimuseet.