Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

80 miljoner kr blev 300 miljoner kr

Jag har tidigare rapporterat om Faluns dyrbara satsning på skid-vm för att sätta kommunen på kartan, där man bland annat ska renovera hoppbackarna för 100 miljoner kronor. 

Med två år kvar visar det sig nu att kalkylerna farit all världens väg.  I maj 2011 beräknades den totala satsningen till 80 miljoner kronor. Nu ser det ut att bli... 300 miljoner kronor

 – Det var ett första riktvärde vi presenterade, och det var olyckligt att vi hamnade på en sådan låg nivå. Men delvis byggde den summan på felaktiga antaganden från vår sida, det är bara ett erkänna, kommenterar kommunalrådet Johnny Gahnshag. 

Vad sade samma kommunalråd i maj 2011, när kalkylen var 80 miljoner kr?

 – Hade vi lyssnat till alla önskemål som finns, hade vi nog behövt en investeringsbudget på närmare 320 miljoner. Många vill ha så mycket som möjligt.

Tja, knappt två år senare verkar många ha fått sina önskemål uppfyllda. Frågan är vad Faluborna som får betala för kalaset tycker. Och, om Falupolitikerna gjort hållfastare kalkyler i fall det var deras egna pengar de investerade.