Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Tyvärr finns det mer att granska

 

Inför valet 2006 år sedan åkte jag runt i Sverige i en gammal sheriffbil. Resultatet blev filmen "1200 miljarder" – en jakt på slöseri med skattepengar, med humor som vapen. Filmen visades under valrörelsen runt om i landet och på TV3 och TV8

Vi var många som hoppades att regeringsskiftet skulle innebära ett slut för slöseriet med andras skattepengar. Tyvärr finns det fortfarande mycket kvar att granska.

Sverige har fortfarande bland de högsta skatterna i hela världen. Den politiska adeln berikar fortfarande sig själv. Den offentliga sektorn är fortfarande ineffektiv. 

Därför har jag återupptagit granskningen av vad dina skattepengar används till, på uppdrag av Skattebetalarnas förening.

Jag har redan fått in många tips, och börjat gräva på ett antal områden. Resultatet kommer att presenteras inom kort. Det kan nog överraska en hel del.

Samtidigt är det förstås omöjligt för en enskild att hålla koll på en så stor offentlig sektor som den svenska. Därför behöver jag din hjälp. Tipsa mig! Självklart kan du vara anonym.

"Varje felanvänd skattekrona är en stöld från folket" konstaterade socialdemokraten Gustaf Möller för snart hundra år sedan. Det är lika sant idag.

Tillsammans kan vi stoppa stölderna.