Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Lekfull hälsning från EU-parlamentet

Europaparlamentets WebTeam har skickat en hälsning. Undrar om det är så tomt och tyst för att resten av Europaparlamentet befinner sig i Strasbourg?

Att EU-parlamentarikerna med personal byter arbetsplats varje månad är lika konstigt som det låter. Flyttarna mellan Bryssel och Strasbourg kostar två miljarder kronor om året och skapar utsläpp på 19.000 ton koldioxid.

Inte minst Frankrike blockerar en lösning, eftersom man inte vill att Strasbourg ska försvinna från kartan. Vore inte en kompromiss att förvandla Europaparlamentets påkostade byggnad till ett europeiskt slöserimuseum? Det skulle säkert skapa mycket uppmärksamhet.