Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Om några timmar går Medeltidens värld i graven

Om några timmar avslutas auktionenMedeltidens värld.  Götene kommun har gett en auktionsfirma i uppdrag att få ut så mycket som möjligt för fiaskot som kostat kommuninvånarna omkring 100 miljoner kr.

Intresset är inte så stort, trots att bland andra E-type finns bland spekulanterna.  Det enda hus där reservationspriset är uppnått är det så kallade "kapellet". Kanske är det den medföljande kistan i plast som lockar? Ett talande monument för att Medeltidens värld nu bokstavligt talar går i graven.

Själv har jag avstått från att lägga bud. Även om husen skulle passa perfekt på Slöserimuseet ser jag inte riktigt hur jag skulle kunna montera ned dem och forsla dem från Götene till Garpenberg. Jag hoppas däremot att någon som köper husen vill sälja något av lösöret, som till exempel svärd, sköldar pilar eller möbler. Det skulle få en hedersplats på Slöserimuseet, kan jag lova.