Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Vill du sätta din trädgård på kartan?

Vill du sätta din trädgård på kartan? Dags att bräcka grannens trädgårdstomtar en gång för alla? Då kanske denna staty av Karl XII kan vara något för dig. Idag är sista dagen att lämna in anbud till Dals-Eds kommun.

Statyn kommer med en historia. Den börjar 2006, då en arbetsgrupp fick i uppdrag att marknadsföra Dals-Ed.  Drygt ett år senare levererar gruppen ett

"förslag till infartsskyltning vid Jordbron i form av en s k eyecatcher inför kommande turistsommar."

Eyecatchern var den fem meter höga statyn av Karl XII. En norrman hade råkat få den i sin ägo när han köpte en fastighet i Strömstad, men ville själv absolut inte ha den svenske krigarkungen i sin ägo.

Eftersom Dals-Ed var utgångspunkten för den svenske krigarkungens sista fälttåg mot Norge, tänkte man att statyn skulle passa som eyecatcher vid infarten till Ed.

Men statyn väckte omedelbart motstånd. Kommunstyrelsen gav därför snabbt order om försäljning. Sedan dess har statyn i en industrilokal och samlat damm.

Nu säljs den alltså på anbud. Jag ska erkänna att jag varit mycket sugen på statyn som eyecatcher till Slöserimuseet i Garpenberg.