Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Upp till bevis, statsministern

I dag sommartalar statsminister Fredrik Reinfeldt i Gustavsberg. Det blir intressant att få en kommentar till de senaste veckornas avslöjanden om ovarsamhet med skattebetalarnas pengar, av statsministern som för fyra år sedan i Almedalen lovade att: 

"Man ska veta att vill man göra anspråk på skattebetalarnas pengar så kommer man att möta frågor och krav på analys."

"Man ska veta att kommer man in i regeringskansliet stöter man på en moderat som kommer att ha synpunkter på hur mycket skattepengar ska användas till olika verksamheter."

Som Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson skriver i dag:

"Alliansen gav våren 2006 ut rapporten ”Att bryta Socialdemokraternas makthegemoni” av bland annat nuvarande civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) och ordföranden i socialutskottet, moderaten Gunnar Axén. Nu skulle rågången mellan folkvalda och myndigheter återupprättas, skattepengar sluta användas till onödig och politiserad PR och lobbying. Utnämningspolitiken professionaliseras och ämbetsmannens roll vårdas.

Många av dem bra förslag.

Problemet är bara att det inte blev mycket av de stora orden, vilket de borgerliga debattörerna Martin Borgs och Robert Gidehag konstaterade i en debattartikel förra veckan."

Foto: Sylvia Rezania