Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Sheriffbilen rullar igen - mot Almedalen?

 

Sheriffbilen har hittills rullat 395521 kilometer på svenska vägar, och är nu redo för några fler. Vi får se om den kommer med till Almedalsveckan. Det är i alla fall klart att det är svårt att tänka sig en roligare arbetsmiljö.

Jag köpte den inför inspelningen av 1200 miljarder, och körde den från Malmö i söder till Strömsund i norr. På Gotland har den varit en gång förut, sommaren 2006 då vi spelade in kortfilmen Mingelfonden för Skattebetalarnas förening.

För sex år sedan hade Almedalsveckan svällt över kanten. Tyckte jag då. Jag var där första gången 1999, på den tiden när det knappt arrangerades några seminarier vid sidan av partiernas och det fortfarande gick att få rum på Wisby Hotell. 

Som bekant har Almedalsveckan fortsatt att svälla, och lockar nu större delen av den politiska klassen till Visby. Och det är klart, en härlig vecka på en förtrollad ö med mängder av intressanta möten lockar många. Särskilt som det nästan alltid är någon annan som betalar.