Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Slöserimuseet - en välkomstfilm!

Slöseriombudsmannen vill önska en riktigt god jul, så här på juldagen.

Min julklapp är en ny film från Slöserimuseet i Garpenberg. Vadå? Finns Slöserimuseet på riktigt? Klart det gör. Se filmen där jag hälsar välkommen och visar hur museet ser ut.

Filmen är inspelad dagarna före invigningen den första december, och sedan dess har samlingarna fyllts på rejält.

Jag är så glad över alla donationer. En läsare har donerat ett invigningskort i plexiglas från Stiftelsen för Strategisk Forsknings ökända fest i Blå Hallen, en annan läsare har donerat en pin från Stockholms lika dyra som misslyckade OS-ansökan och en tredje läsare intressant material från flygbolaget SAS.

En annan sak som strömmat in är tips om slöserier med skattepengar. Jag är mycket tacksam. Ingen enskild kan hålla koll på den offentliga sektorn, men tillsammans kan vi göra skillnad.

Under 2013 kommer jag att fortsätta samla exempel på slöseri med skattepengar, och gräva vidare i de tips som strömmat in.

Tills dess önskar jag en riktigt god jul!