Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

I morgon invigs Slöserimuseet!

Det är dags att sätta Garpenberg på kartan. Därför startar jag nu ett slöserimuseum. Slipstensmuseet, och hattmuseet här hemma i Dalarna får alltså konkurrens.

Slöserimuseet kommer självklart att uteslutande att finansieras med mer eller mindre märkliga bidrag. Se det som en konstinstallation. Jag räknar med stöd från EU, Jordbruksverket, Sverok med flera.

Vad tycker du borde finnas på slöserimuseet? Har du något eget föremål att bidra med, eller tips om något jag borde skaffa? 

Jag har samlat på mig en hel del föremål genom åren, som kommer att finnas på plats. Många andra finns fortfarande på önskelistan. Tänk om jag kunde få visa upp ett av inbjudningskorten i plexiglas till Stiftelsen för Strategisk Forsknings fest – de där som kostade 195.000 kronor. Eller någon av de misslyckade borrarna från Hallandsås, eller kanske Mona Sahlins klassiska kontokort, som hon använde för att betala sin Toblerone med.

Slöserimuseet öppnar i morgon den 1 december med hjälp av en adventskalender. Under luckorna finns 24 av årets mest minnesvärda slöserier. Kommer din favorit att finnas med?