Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Notan för Almedalsveckan 2012

Hur mycket kostar Almedalsveckan oss skattebetalare? Är det värt pengarna? 

Trots att den politiska elitens firmafest blir allt större för varje år som går har ingen sammanställt vad den totala kostnaden är - eller än mindre utvärderingarna av om det är värt pengarna.

Därför skickar jag idag ett mail till samtliga skattefinansierade arrangörer under Almedalsveckan. Jag ber inte bara om att få ta del av kostnaden, utan också planerna inför deltagandet på veckan och framför allt utvärderingen av detsamma. 

Inför årets vecka försökte Svenska Dagbladet uppskatta hur mycket skattepengar som går åt under Almedalsveckan. 10,2 miljoner kronor blev svaret.

Flera av myndigheterna medgav till SvD att syftet med att finnas på plats var att påverka sina politiska uppdragsgivare.

De använder alltså skattebetalarnas pengar för att påverka hur ännu mer av skattebetalarnas pengar ska spenderas. Risk för slöseri, och också ett demokratiskt problem när myndigheter som är satta att tillämpa lagen lobbar för hur lagarna ska ändras eftersom man har en egen agenda för vad som är rätt och riktigt.

Enligt grundlagen ska en begäran om allmän handling behandlas skyndsamt. Vi får se hur snabbt jag får svar på mina frågor.