Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Tre män på samma jobb - en Norgehistoria

Från den 15 oktober har Västra Götaland en tillförordnad och två sparkade kulturchefer på sin "lönelista". Därmed kostar kulturchefsposten skattebetalarna 298 000 kronor i månaden. Källa: Expressen/GTI min dotters bok med Norgehistorier finns det en som jag kom att tänka på idag.

En svensk turist är ute på promenad i Trondheim, när han träffar två män längs gatan. Han blir stående, fascinerad av deras arbete.

Den första norrmannen gräver en grop medan den andra tittar på. Han lägger prydligt jorden i en hög bredvid. När gropen är klar tar den andra norrmannen över spaden, och fyller noggrant igen gropen igen.

Sedan flyttar de exakt tre meter nerför gatan, där de upprepar proceduren. Den första mannen gräver en grop, som den andre därefter fyller igen.

När norrmännen flyttat sig tre meter till, och den förste av dem börjat gräva en ny grop, kan svensken inte hålla sig längre.

– Ursäkta att jag stör i arbetet, men vad håller ni på med här egentligen?

– Vi planterar träd, svarar norrmännen glatt!

– Egentligen är det ett jobb för tre personer, men han som ska sätta ned trädplantan i gropen är hemma och sjukskriven idag. Men det stoppar inte oss, vi arbetar ändå!