Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Almedalsveckan nobbar Slöseriombudsmannen

Jag ansökte snällt om att få en plats på Almedalsveckan för att lyfta frågan om slöseri med skattepengar. Bland annat skulle jag skänka min bok 365 sätt att slösa med dina skattepengar till politiker och loybbister på plats som ett slags vaccin i förebyggande syfte.

Men Gotlands kommun har sagt nej till ansökan. Motiveringen var att "Almedalsveckans syfte är att driva samhällsfrågor. Marknadsföring av produkter är inte en sådan fråga". Det spelade ingen roll att vi berättade för kommunen att boken skulle delas ut gratis, och att syftet just var att driva samhällsfrågor.

Jag skulle aldrig tro att kommunens beslut har att göra med min kritik av Almedalsveckan.

Men jag kan lova att jag inte låter mig stoppas så enkelt. Räcker det inte att be snällt får jag väl anstränga mig litet extra för att väcka uppmärksamhet mot slöseri med skattepengar 

Stay tuned...