Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Sponsrar "Vitt skräp" för att sätta kommunen på kartan

Borlänge har under många år försökt tvätta bort stämpeln som "Sveriges Chicago". Brottslighet vill ingen kommun vara känd för.

Nu vill kommunen sponsra inspelningen av gangsterfilmen "Vitt skräp" med 250.000 kronor. Näringslivschefen tror att det kan "skapa en känsla av stolthet bland invånarna" och att "det är roligt att sätta staden och regionen på kartan".

Varför vill man spela in gangsterfilmen just i Borlänge? Dalarnas Tidningar frågade producenten:

Borlänge har tidigare haft ryktet att vara en stad med mycket kriminalitet. Känner du till det?

– Ja, jag jobbar ju med crime och research. Men brottsligheten har väl gått ned? Vi är inte rädda att åka dit. Det ska bli kul.

Lycka till. Hoppas att det går bättre för Borlänge än för Karlstad, som sponsrade dokusåpan ”Wermland Forever” med 150.000 kronor för att att inte bara förknippas med ”skog och Bengt Alsterlind”.

Första avsnittet bjöd på underlivsrakning. Kommunens egen utvärdering visade att serien inte kan ”anses ha gett Karlstad ett positivt pr-värde. Tvärt om fick Karlstads kommun mycket negativ publicitet under två månaders tid.

Borlänge sponsrar Vitt skräp.001.jpg