Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Myndighet sponsrar överklagan av egna beslut

Naturvårdsverket betalar Naturskyddsföreningen för att överklaga myndighetens egna beslut. Det avslöjar tidningen Svensk Jakt

Ett färskt exempel är när Naturskyddsföreningen överklagade Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på varg den 9 januari i år. Det 37 sidor långa dokumentet är underskrivet av Naturskyddsföreningen, Svenska rovdjursföreningen och WWF, men finansieringen kommer från Naturvårdsverket genom projektet ”Miljörätt – Genomslag för miljöändamålen; rättstillämpning, lagstiftning och deltagande”. Projektet har en budget på 1.875.000 kronor om året.

Svensk Jakt har intervjuat en jurist på Naturskyddsföreningen:

När det pågår rättsliga processer mellan Naturskyddsföreningen och Naturvårdsverket så är båda sidor avlönade av Naturvårdsverket?
– Ja. Jag kan förstå att det ser lite märkligt ut och funderar om det är så klokt av oss att gå emot Verket om vi får pengar ifrån dem, men man får väl lita på att det finns en viss integritet från alla parter.