Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Mellomigrän och arenafeber

Har du flyttat till en kommun för att den arrangerat en delfinal i Melodifestivalen? Kommer man ens ihåg vilka kommuner som var värdar i fjol – eller åren före det?

Årets städer lägger upp till 2,1 miljoner kronor var på att vara värdar för Melodifestivalen, rapporterar SvD. 

I Lidköping som lägger mest kommer artisterna bland annat att få "en goodiebag med lokalproducerade varor", och i Örnsköldsvik kommer en "pop-up-orkester" att spela här och där utan förvarning.

En sådan där "goodiebag" skulle jag gärna få till Slöserimuseet...

De riktigt stora kostnaderna står så klart arenafebern för.

– Kommunerna har en tävling om vilken stad som är bästa eventstaden. Alla de här krafterna har bidragit till att nya arenor tillkommit, och alla som har en ny arena vill så klart ha dit melodifestivalen, säger Thomas Hall, nöjeschef på SVT.

Men vad är det egentligen som gör att folk vill flytta till en kommun? Som Andreas Bergh konstaterar i en annan artikel i SvD idag

– Ett tydligt fokus på tillgänglighet och kvalitet i barnomsorg, skola och äldreomsorg vore ett bättre sätt att skapa positiva associationer kring en kommun.