Martin Borgs

Entreprenör, filmare och författare

Någon annan betalar är en skräckfilm om dina skattepengar.

Premiär 19 augusti. Köp biljetter här.

Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar, som precis släppts även i pocketupplaga. Den toppade omedelbart Bokus lista över mest sålda pocket inom facklitteratur. Beställ boken här för endast 39 kr.

Alla riksdagsledamöter väljs in 2014

Riksdagsstyrelsen funderar just nu på vilket förslag de ska lägga fram till riksdagen om ledamöternas nya politikerpensioner. Villkorsutredningen kom ju fram till att de nuvarande reglerna var orimliga - men att de ändå skulle gälla nuvarande riksdagsledamöter. Flera tunga remissinstanser har kritiserat detta

Som Villkorsutredningen själv konstaterar: "Ett förtroendeuppdrag får man inte för gott. Det har man till låns. En riksdagsledamot är vald av folket i allmänna val för en bestämd valperiod. Därefter ska den förda politiken utvärderas och underställas väljarna på nytt. Då kommer förtroendet att antingen förnyas eller upphöra."

Kritiken växer nu mot förslaget. Riksdagsstyrelsen har chansen att ta intryck.